Rotter inde i huset

Rotter inde i huset

Du kan både have rotter inde i huset samt uden for huset – Vi har prøvet begge dele.

I 2017 konstaterede vi det begyndte og lugte meget kraftigt af urin, og det blev værre. Vi troede det var gulvafløbet, vaskemaskinen.

Vores hund som også er rotte 🙂 , gør stort aldrig kun når det er alvor. Den begyndte og gø nogle gange, og det undrede vi os over.

Pludselig en morgen hvor jeg kl. 05.15 havde gået tur med vores hund, sagde min kone, der et dyr inde i gips væggen, jeg kan høre det kradser på væggen 🙂 .

Jeg kunne intet høre, og vi begyndte og drikke morgen kaffe, og pludselig lød der krads som var klart og tydeligt samt højt. Jeg rejste mig og gik hen imod hvor lyden kom fra, lyden kom bag ved fjernsyns skabet.

Jeg rykkede fjernsyns skabet lidt ud ca. 20 cm, og her ser jeg stor rotte sidde på ledningerne 🙁  – Vores hund havde skræmt den. Vi skyndte og og lukke alle døre til andre rum, og drak morgen kaffen færdig i spisestuen.

Rottefænger:

Kommunens rottefænger blev kontaktet straks de åbnede for telefonen, og han var hurtig tilstede idet vi hade oplyst vi havde en stor rotte i stuen.

Da rottefængeren kom var den løbet hen under sofaen i hjørnet, han oplyste den bliver jeg nød til at skyde, også hentede han sit gevær – Få minutter efter havde han skudt rotten som blev lagt i en pose og smidt i affaldssækken udvendigt (fik desværre ikke taget billeder). 

Kommunens rottefængeren oplyste vi skulle rengøre alt hvor rotten havde været, og skulle smide alt spiseligt ud som havde været frit fremme f.eks slik m.v.. Sikken stort arbejde, og vores havde fået rotte blod grundet den blev skudt, så det måtte smide ud.

Rottefængeren spurgte hvordan er den rotte kommet ind i huset, vi svarede det ved ikke tænkte du kunne svare på det, hvorefter han svarede det er ikke normalt de bare kommer ind i huset uden defekt kloak.

Vi tænkte den må være løbet ind af hoveddøren uden vi har set det :-), lugten af urin forsatte, og var værre i perioder.

Efter rotten var blevet konstateret inde i huset, og der stadig lugtede i vores bryggers 1-1½ uges efter, tænke jeg nu må jeg finde ud af hvor den lugt kommer fra.

Finde årsagen:

Jeg tjekkede alt, og pludselig kom jeg til at tænke på om jeg ikke skulle åbne skabet til gulvvarmerørene, kunne i første omgang ikke se noget, men lugten var meget kraftig da jeg åbnede skabet til gulvvarme rør/shunt m.v..

Jeg kiggede nede ved gulvet under gulvvarmerørene, og ser et hul samt isoleringsmateriale som er trukket med ud ved hullet.

Kontakter rottefængeren igen for at oplyse, at har jeg fundet årsagen til vi har haft en rotte indvendig i huset.

Rottefængeren kom forbi og oplyste med det samme det er rotteurin m.v. som der lugter af, og rotten er kommet ind i huset via dette hul. Rotten eller rotterne var eller havde været under vores køkkengulv, og havde gnavet hul i koks væggen, og hermed adgang til huset  🙁 . 

Hullet er lukket til hvor rotten kom ind – Der en trælåge foran som normalt er lukket til.

Rottefængeren oplyste der måtte være skade på vores kloakrør under huset eller andet sted.

Dækker forsikringen:

Vi tog kontakt til forsikringsselskabet, og der blev iværksat TV-Inspektion af vores kloakledninger inkl. regnsvandsledninger.

Første TV-Inspektion kunne ikke nå helt ind til sidste toilet i huset, så kloakmesteren anbefalede der blev etableret en inspektions brønd/spulebrønd. Inspektions brønd/spulebrønd blev etableret, og ny TV-Inspektion blev udført.

Der blev konstateret nogle skader som var dæknings berettiget af vores forsikring. Når der konstateret dæknings berettiget skade dækker forsikringen også TV-Inspektionen såfremt du har en skjult rørskadeforsikring, det eneste du skal betale selv er en selvrisiko.

Var der flere rotter og hvordan forhindre flere til skaden er udbedret:

Vi konstaterede der var flere rotter idet der stadig lugtede, og lugten var varierende, herudover kunne vi se den havde været ud af hullet – Om der var en tilbage eller flere vidste vi ikke. Rottefængeren opsatte først en klapfælde.

Der blev etableret en rottespærre således flere rotter ikke kunne komme ind i huset end til skaden var repareret. Rottespærren sørger for rotten kan komme ud men ikke ind igen 🙂 .

Skadeudbedring:

Skade udbedringen skete med strømpeforing, således skulle vores toiletrum samt køkken ikke fjernes inkl. gulv m.v. – Smart opfindelse, og en godt for både boligejer og forsikringsselskaber idet der spares både tid og penge.

Stadig flere rotter ?:

Efter kloakken var repareret kunne rotten ikke komme ud via skadehullet i kloakken, så hvis der stadig var en rotte under gulvet i køkkennet, kunne den kun komme ud via hullet i væggen ind til vores bryggers.

Vi kontaktede rottefængeren som oplyste han ville komme med en ekstra fælde, således der var en klapfælde samt en burfælde – Han oplyste den går først i klapfælden.

Ok tænkte vi, han er jo den erfarne – To dage efter var der en rotter i burfælden og ikke klapfælden 🙂 . Vi kontaktede rottefængeren som afhentede buret med rotten.

Vi spurgte om han mente der var flere rotter, vi aftalte vi skulle prøve og drysse kartoffelmel på gulvet, således kan vi se evt. fodspor fra en rotte, hvis der er flere rotter.

Efter en uges tid kontaktede vi rottefængeren som oplyste idet vi ikke har set fodspor i kartefolmelet er der ikke flere under vores køkken gulv.

Vi aftalte med rottefængeren, at vi kunne lukke hullet i væggen.

Rottefælder 2 stk. klapfælde samt bur fælde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top