BlogPortal Fuglefoderbræt

Fuglefoderbræt

Fuglefoderbræt med fuglebad

Vi har mistet flere af vores fugle i haven, før fodrede vi vores fugle hvert år, men Vi har sprunget nogle år over. Fuglene kommer ikke i samme mængde mere hverken sommer eller vinter – Det vil vi gøre noget ved 🙂 .

Vi ønsker ikke et standard købt fuglefoderbræt, vi har en ide om hvordan vores fuglefoderbræt skal se ud.

Blogportal fuglefoderbræt

Før fodrede vi med fuglefrø og mejsebolde. Vi ønsker ikke fuglefrø denne gang men kun mejsebolde samt æbler. Vi syntes foder med fuglefrø svinede for meget, der endte mange fuglefrø på jorden og tiltrak mus og måske rotter.

Idag er det svært, at købe mejsebolde med det grønne plastnet rundt om, hvilket er ok idet disse plast net bla. flød rundt i naturen.

Fuglevenlig have

Når du indretter haven fuglevenligt hjælper du fuglen. Vores haver er meget vigtige for småfuglene, og fuglevenlige haver kan tiltrække flere fugle til haven end skoven kan.

Du kan tiltrække de almindeligste fugle, men du kan også være heldig at tiltrække mere sjældne fugle. Herudover er der et rigt fugleliv i haven hvis haven er indrettet fuglevenligt.

Vores fuglefoderbræt med fuglebad  

Vi ønsker at anvende så mange materialer fra naturen som muligt, fuglene er fra naturen derfor bør de fleste materialer der anvendes også være fra naturen.

En tur i skoven for at finde en træstamme som er rimelig lige, og den tykkelse man syntes om. Vi fandt en fra et træ som var væltet, måske for nogle år siden. Herefter finder vi nogle mindre grene til at lave ben af – Hjem og samle vores nye fuglefoderbræt med fuglebad 🙂 .

Blogportal Fuglefoderbræt

Grenene som skulle anvendes til ben blev monteret på den lidt tykkere lodrette træstamme. I toppen af den lodrette træstamme monterede vi en rund finerplade.

Vi købte en kokosnød og et færdigt foderrør til mejsebolde runde foderkugler.  Kokosnødden blev flækket midt over, og vi monterede begge kokosnødskaller på den lodrette træstamme til fuglebad.

Blogportal Fuglefoderbræt

Herudover monterede vi en krog til montering af fugle le, og til sidst en skrue til fastgørelse af et æbel.

BlogPortal Fuglefoderbræt

Et æbel er sat fast på den monterede skrue, og mejsekuglerne er klar, og de to fuglebade af kokosnød skaller er monteret 🙂 .

BlogPortal Fuglefoderbræt
Her ser du der er monteret en krog til fugle le.

Blogportal Fuglefoderbræt

Vand er meget vigtigt i en fuglevenlig have. Der kan være op til 50 procent flere fugle i haver, hvor fuglene har adgang til vand. Således kan fuglene både få lidt at drikke, men det giver dem også mulighed for at vaske sig.

Et par timer en søndag blev så til vores nye fuglefoderbræt inkl. fuglebad samt krog til montering af fugle le 🙂 .

Nu er vi klar til, at fuglene måske igen vil besøge vores have både sommer og vinter.

1 kommentar til “Fuglefoderbræt”

  1. Vore fuglefoderbræt fungerer super godt – Vi har fået vores fugle tilbage i haven 🙂 . Herudover har vi ikke svineri med fuglekorn som ligger på jorden grundet brug af mejsebolde. Fuglekorn på jorden tiltrækker mus og rotter, hvorfor mejsebolde er at foretrække.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top